Verbeelding oftewel visualisatie is een beeldentaal, de taal van het onderbewuste. Mensen spreken, denken en voelen in beelden en handelen vanuit beelden.

Onze verbeelding is een domein waarin onze innerlijke bronnen zich bevinden. Bronnen waaruit we kunnen putten om onszelf te versterken. Visualisatie is een krachtige techniek waarmee je je eigen programmering kunt veranderen.

Communicatie met je onderbewuste

Een visualisatie over een meertje brengt je tot rust. Simpel. Maar als je die beeldentaal een beetje kent, dan kun je er veel meer mee. Dan kun je echt communiceren met je onderbewuste, zoals in een echt gesprek. Je stelt vragen, je krijgt antwoorden. Je geeft suggesties, je krijgt reacties. Zo zorg je voor grote veranderingen, diep van binnen.

Jezelf anders programmeren

Visualisatie is een krachtige techniek waarmee je jezelf kunt herprogrammeren om anders te denken, te voelen en te reageren. Je kunt jezelf als het ware programmeren om gezond te zijn, en blij. Je kunt emoties loslaten, gewoontes veranderen, verslavingen doorbreken, je zelfbeeld verbeteren, je verwachtingen en je wereldbeeld veranderen. De hele wereld ziet er dan anders uit en je hele leven voelt beter aan.

Verbeelding kent geen grenzen

Met een krachtige visualisatie kun je je angst, woede of verdriet op een gezonde manier oplossen. Je kunt vrolijker zijn. Enthousiaster, liefdevoller en krachtiger. Of juist zachter en rustiger. Visualiseren stelt je in staat om vrede te sluiten met jezelf, met je verleden, en met je toekomst. Je kunt in een visualisatie vrede sluiten met mensen uit je omgeving, zonder dat zij er bij zijn. En zelfs met mensen uit je verleden, ook als ze al overleden zijn.

Je welzijn positief beïnvloeden

Door visualisatie kun je je lichamelijk beter voelen. Als je je iets voorstelt, dan maken je hersenen een verbinding, met de motoriek en het lichaam. Daardoor kun je met visualisatie rechtstreeks invloed uitoefenen op je lichaam. Zo kun je fitter worden, slanker, leniger, sterker. Je kunt ook je organen beter laten functioneren. Je hoofd helderder maken.

Ontketen je verbeeldingskracht

Er zijn allerlei oefeningen die je kunt doen om je visualisatievermogen te trainen en je brein leniger te maken. Als psycho energetisch therapeut heb ik ruime ervaring met verbeelding en help ik je graag deze veelal onderschatte mentale kracht te ontwikkelen.

Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.

Albert Einstein