Al van jongs af aan droomde ik ervan om mensen te helpen. Na het succesvol afronden van de mavo in 1997 had ik mijn vervolgopleiding dan ook al snel gekozen. Ik ben toen op zeventienjarige leeftijd gestart met de vier jaar durende BBL-opleiding tot verpleegkundige niveau 4.

Tijdens deze brede opleiding was ik werkzaam in de ziekenhuizen van Venray en Venlo. Daarbij heb ik in periodes van steeds zes maanden meegedraaid op diverse afdelingen. Ook heb ik in die tijd stage gelopen in de psychiatrie en gehandicaptenzorg. In 2001 ontving ik mijn diploma tot verpleegkundige.

Meer tijd voor patiënten

Voor mijn gevoel was ik toen echter nog niet klaar met studeren. Eigenlijk wilde ik namelijk liever een verpleegkundige functie bekleden waarin ik meer tijd en persoonlijke aandacht zou hebben voor patiënten. Waarin ik meer interactie met hen zou hebben. En bij voorkeur zelfs een band met hen zou kunnen opbouwen.

Specialisatie in nierdialyse

Daarom ben ik me aansluitend gaan specialiseren tot dialyseverpleegkundige. Hierbij deed ik theoretische kennis op bij het Radboud UMC in Nijmegen. Deze kon ik direct in de praktijk brengen bij mijn werkgever. In 2003 nam ik trots mijn diploma tot dialyseverpleegkundige in ontvangst.

Inmiddels ben ik dus al twintig jaar verpleegkundige bij VieCuri Medisch Centrum. Veertien jaar daarvan zijn binnen het team van de dialyseafdeling van het ziekenhuis. Hier haal ik veel voldoening uit mijn werk, vooral in de vorm van patiëntbegeleiding.

Complementaire zorg

Naast het werken in de reguliere zorg, trok ook de complementaire zorg steeds meer mijn aandacht. Dit komt mede door mijn passie voor intuïtie, emotie en spiritualiteit. Op dit gebied heb ik de laatste jaren veel boeken gelezen en workshops gevolgd.

Mensen beter helpen

Begin 2015 kwam de cursus intuïtieve bewustwording en reiki op mijn pad. Na deze te hebben gevolgd, besloot ik in 2017 om mijn eigen reiki praktijk Via Fem op te richten. Zodoende zou ik namelijk nog meer mensen, nog beter kunnen helpen.